Asiakaspalvelu: 06 557 7470

Vikapäivystys: 06 557 2146

Oletko muuttamassa?

Oletko muuttamassa uuteen osoitteeseen? Uuden sähkösopimuksen tekeminen on teknisesti mahdollista kuluvasta päivästä eteenpäin, mieluiten kuitenkin kahta viikkoa ennen muuttoa. Otathan huomioon mahdolliset käsittelyajat ja viiveet, kuten väliin osuvat viikonloput.

Muista nämä, kun teet sähkösopimusta uuteen kotiin

1. Tee sähkösopimus ajoissa:
Tekemällä sähkösopimuksen ajoissa varmistat, että sähköt ovat käytössäsi jo muuttopäivänä. Sopimus on hyvä tehdä viimeistään viikko, mielellään kaksi viikkoa ennen muuttopäivää. Toki tarvittaessa saamme sähkösopimuksen voimaan lyhyemmälläkin varoitusajalla.

Verkkoyhtiöstä riippuen sähköt voivat olla kohteessa edelleen päällä, vaikka edellinen asukas olisi jo muuttanut pois. Jos sähköt on jo katkaistu, tarvitaan uusi kytkentä verkkoyhtiön toimesta. Huomioithan, että osa verkkoyhtiöistä veloittaa sähkön kytkennästä, mikäli kytkentä suoritetaan pikaisella aikataululla.

2. Irtisano vanha sähkösopimus:
Jos sinulla on voimassa oleva sähkösopimus vanhassa asunnossasi, varmista, että irtisanot sen ajoissa. Vanhan asunnon sähkösopimus tulee aina irtisanoa, jos sinulla ei enää ole käyttöä sähkölle. Sopimus ei pääty automaattisesti. 

3. Käyttöpaikkatunnus
Uutta sähkösopimusta tehdessä on hyvä olla tiedossa käyttöpaikan GSRN-tunnus. Jokaisella sähkönkäyttöpaikalla on oma, yksilöllinen 18 merkin mittainen GSRN-tunnus. GSRN-tunnusta käyttämällä voidaan välttää eroavaisuudet osoitteen kirjoitusasujen välillä (esim. 15 A 3 vs. 15 as.3). 

Jakeluverkonhaltijat päivittävät osoitetietosi käyttöpaikkarekisteriin, josta myyjät hakevat käyttöpaikat GSRN-tunnuksella tai osoitteella. Mikäli huomaat osoitteesi olevan virheellinen, otathan yhteyttä jakeluverkonhaltijaasi virheen korjaamiseksi käyttöpaikkarekisteriin.

Tee sähkösopimus uuteen kotiisi